dilluns, de gener 05, 2009

AVUI ES AL CARRER EL PATGE XIU XIU

No se si u sabiau pero el patge Xiu Xiu te asta web http://www.xiu-xiu.com/.
Pero te es preguntat de on ve aquesta tradicio tan tarresenca. Als senyors Puigbò, Cima i Cardellach, fa més de cinquanta anys, un bon dia se'ls va encendre la bombeta de la màgia i de la fantasia , i naturalment, de la brillant imaginació. I ens va fer venir, des del dia 26 de desembre fins a Reis, un nou personatge als carrers de Terrassa: el PATGE XIU-XIU.

"Gràcies a tots. D'una manera principalíssima al Centre Social Catòlic, que va acollir-me amb ganes i entusiasme tant la idea projectada de cara a la mainada terrassenca com la seva futura gestació, la qual ha permès amb els anys, els fets i els comportaments, crear una tradició local."
Joaquim Puigbò i Mayol

El Social també organitza, dins del cicle nadalenc, les activitats del patge Xiu-Xiu, la cavalcada de Reis, les representacions d' Els Pastorets i les tradicionals sessions de Quinto. També munta un pessebre monumental, que ha rebut en diverses ocasions un dels màxims guardons que s'atorguen a Terrassa.

1 comentari:

Montse ha dit...

Deixo aquest comentari:
Mai a la vida he tornat a tenir tanta por i nervis com quan el xiu-xiu ( que havia estat escrivint des de la taula de la biblioteca del meu pare ) em feia sortir per la radio amb comentaris varis i normalment confosos. L' odiava. Com l' odio ara que sóc gran.. molt gran..; Aquest mateix senyor que escrivia coses " tan maques" era procliu a apallissar-me sense compassió. I a educar-me en un ambient molt afí a la dictadura imperant. Malgrat tot el que aquest personatge ( es veu que mereixedor de premis i titols) us ha venut. Jo, la seva biològica filla, sé una altra veritat molt diferent. Espero que la història el judiqui tal i com es mereix. Jo ja he crescut mentalment , tant com per oblidar-me que ha existit un home amb tanta hipocresia com violència mental i física.
Montserrat Puigbò i Cardellac